ZOMERAGENDA                                                   ZOMER 2017

 

 

ZOMERRECES

Tot 15 augustus

Tickets: vanaf 15 augustus verkrijgbaar

                                                                                                                                                           

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Afgelopen dinsdag hadden wij onze laatste activiteit voor de zomerstop. Ons bureau is gesloten tot 15 augustus, maar stil zitten doen we niet. We zijn alweer druk bezig met het programma voor aankomend najaar.

 

Dit najaar komen we terug met een gevarieerd programma vol aansprekende onderwerpen en klinkende namen! Een voorproefje op het najaarsprogramma: Charley Lineweaver - ‘Are we alone in the universe?’, een serie over well-being, een serie over de sporticonen: Johan Cruijff, Usain Bolt & Michael Jordan in het kader van 50 jaar Sportcentrum, RUG gastschrijver Ellen Deckwitz neemt je mee naar de grenzen van de letteren, Catherine de Vries vertelt over Euroscepticism, de talkshow ‘Howl’ met Amos Ben-Tal & Spinvis en natuurlijk staan onze Kenniscafe’s ook weer op het programma en we hebben een nieuwe activiteit: het Kennisdiner. Blijf ook deze zomer op de hoogte en volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en via onze website.

 

Wij wensen jullie een fijne zomer toe!



 

Verder vragen wij graag uw aandacht voor de volgende – NIET door Studium Generale

georganiseerde – activiteiten:

 

reizende wiskundetentoonstelling Imaginary

WISKUNDE IN SPRANKELENDE BEELDEN
22 mei t/m 9 juni


Rondleidingen op 2 juni 16.00-17.00 en 6 juni 16.30-17.30 | Bernoulliborg,

Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Aanmelden kan hier.

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

In deze reizende wiskundetentoonstelling ‘Imaginary’ nemen we je mee in de wondere wereld van de wiskunde. Daarnaast kun je zelf aan de slag met simulatiesoftware of op grote puzzeltafels spelen met zogenaamde Penrose betegelingen. De tentoonstelling is te bezoeken tussen 22 mei en 9 juni, rondleidingen worden georganiseerd op 2 juni en 6 juni.

Meer informatie

 

FEESTELIJKE OPEN DAG UB BINNENSTAD

Met o.a. Arjen Lubach

 

Vrijdag 2 juni | 10.30 – 17.00 uur | UB, Broerstraat 4, Groningen

Toegang is gratis

 

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Schrijver en tv-persoonlijkheid Arjen Lubach zal de aftrap verrichten voor de Open Dag van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. Om 12.00 uur is het hele trappenhuis van het UB-gebouw zijn speelveld. Lubach studeerde in Groningen en zal in zijn openingstoespraak vertellen over zijn avonturen in de stad. De open dag is het sluitstuk van een feestweek waarin de UB Binnenstad viert dat na jaren van renovatie-overlast er weer een prachtige studieomgeving voor studenten en medewerkers van de RUG. Tijdens de Open Dag zijn er onder andere diverse lezingen, concerten, een gratis boekenmarkt, presentaties en meer.

Meer informatie

 

LEZING/DEBAT OVER VIJFTIG JAAR BEZETTING PALESTINA

Rami Khouri

Woensdag 7 juni | 20.00 – 21.30 uur | Academiegebouw, Offerhauszaal, Broerstraat 5, Groningen

Toegang is gratis

 

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

De Palestijns- Amerikaanse journalist en politicoloog Rami Khouri geeft een lezing over vijftig jaar bezetting van Palestina. Aansluitend zal hij door Jan Keulen worden geïnterviewd en met het publiek in discussie gaan. De voertaal van de lezing is Engels.

Meer informatie

 

 

OPENBARE LES - OP NAAR GELUK

Ap Dijksterhuis

Dinsdag 20 juni | 19.00 – 20.15 uur | Aletta Jacobshal, Blauwborgje 4, Groningen

Toegang: € 5,- Aanmelden kan hier

 

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

De jaarlijkse openbare les van de leergang Positieve Psychologie wordt dit jaar gegeven door Ap Dijksterhuis, hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Uit meer en meer psychologisch onderzoek blijkt dat we ons eigen geluk voor een aanzienlijk deel in eigen hand hebben, maar dat er ook veel misverstanden bestaan over waar we wel en niet gelukkig van worden. Wat is de rol van geld, van sociale contacten? Hoe belangrijk zijn omstandigheden? Hoe maken we ons leven zinvol? En als we meer geld hebben dan nodig is, waar moeten we het dan aan uitgeven?

Meer informatie

 

InterScience en de De Jonge Akademie

ENERGIE: MEER DAN ELEKTRICITEIT

 

Woendag 21 juni | 18.30 – 20.30 uur | Energy Academy, Nijenborgh 6, Groningen

Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Aanmelden kan hier

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Energie heeft vele verschijningsvormen. Op deze avond vertellen vier wetenschappers vanuit verschillende invalshoeken over energie. Over de effecten van suikers,  de opkomst van kernenergie wereldwijd, hoe dieren evolueren door energie en het verband tussen energie in de hersenen en depressies.

Meer informatie

 

 

 

Informatie

Studium Generale Groningen, Oude Boteringestraat 13 | 050 363 5463 | [log in to unmask] | www.sggroningen.nl

 

Lezing gemist?

Ga naar onze website. Onder de knop Archief vindt u geluidsopnames van veel Studium-programma’s.

 

Geen berichten meer ontvangen?

Stuur een bericht naar [log in to unmask]">[log in to unmask]

 

 

 

In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. Studium Generale organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het programma - met o.a. lezingen, films en debatten - is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit de stad en regio.