ZOMERRECES!                           Studium Generale Groningen

 

 

Zomerreces
Ons voorjaarsprogramma zit erop. En zoals gebruikelijk zijn wij tijdens de zomer een aantal weken gesloten. Om precies te zijn van maandag 11 juli t/m vrijdag 19 augustus. Wij wensen u een hele mooie zomer en zien u graag weer eind augustus.

 

Programma najaar 2016
Ondertussen werken we hard aan nieuwe programma’s voor het najaar. Ook dit jaar gaat Studium Generale in augustus weer naar Noorderzon met drie topsprekers van de afgelopen jaren: Govert Schilling, Jacob Jolij en Milton Mermikides. In september verdwaalt gastschrijver P.F. Thomése in de leesbaarheid en onleesbaarheid van boeken, studenten kunnen speeddaten met bekende Groningers tijdens de Nacht van de Student en Silvester Zwaneveld maakt zijn publiek lachend slimmer tijdens zijn voorstelling ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Bill Bryson. De eerste informatie over ons najaarsprogramma is nu te vinden op onze website.

 

Studium Generale goes Noorderzon

Uit het rijke programma van de afgelopen jaren selecteerde Studium Generale speciaal voor Noorderzon drie topsprekers. Wetenschapsjournalist Govert Schilling toont de schoonheid van het heelal, neuropsycholoog Jacob Jolij laat zien dat onze waarneming net als groentesoep is, en componist Milton Mermikides zet samen met Ensemble Montage alledaagse data om in muziek.

Meer informatie

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Vrijdag 19 augustus: Het schitterende heelal – Govert Schilling

Woensdag 24 augustus: Waarneming is als groentesoep – Jacob Jolij

Friday 26 August: Milton Mermikides and Ensemble Montage (English)

Aanvang 19.30 uur | Noorderplantsoen, Groningen zie www.sggroningen.nl voor locaties

E-tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via www.noorderzon.nl
 


 

Verder vragen wij graag uw aandacht voor de volgende – NIET door Studium Generale georganiseerde – activiteit:

 

MASTERCLASS GELUKSPSYCHOLOGIE

Ad Bergsma

Dinsdag 21 juni | 20.00 uur | Van DoorenVeste, Zernikeplein 11

Toegang gratis

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig wat je kunt doen om jouw geluk en dat van de mensen om je heen te laten groeien? Ga dan naar de masterclass van Ad Bergsma. De lezing is gratis, maar geef je wel even op. Er is een beperkt aantal plaatsen.

 

 

Informatie

Studium Generale Groningen, Oude Boteringestraat 13 | 050 363 5463 | [log in to unmask] | www.sggroningen.nl

 

Lezing gemist?

Ga naar onze website. Onder de knop Archief vindt u geluidsopnames van veel Studium-programma’s.

 

Geen berichten meer ontvangen?

Stuur het commando SIGNOFF SG-ACT naar [log in to unmask] (laat de onderwerpregel leeg!)

 

 

 

In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. Studium Generale organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het programma - met oa. lezingen, films en debatten - is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio.