KERSTVAKANTIE               21 december t/m 1 januari 2015

 

 

KERSTVAKANTIE

Studium Generale sloot dit jaar af met veel aandacht voor de internationale actualiteit: een reddingsplan voor de Zuid-Europese economieën, een uniek inkijkje in de werking van het Noord-Koreaanse regime, oud-minister Ben Bot over de jungle van de internationale politiek en een mooie voorstelling over de rijkdom van de Oosterse cultuur. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn uiteraard al in volle gang en hieronder vindt u alvast een kort overzicht van onze programma’s in januari.

 

In verband met de kerstvakantie is ons bureau gesloten van maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari. Wij wensen u alvast mooie dagen en een creatief en verrassend 2016.

……………….

PROGRAMMA VOORJAAR

Het programma van januari 2016 staat alweer voor u klaar. We starten met een serie over perceptie, illusies en hersenen (‘Weet wat je ziet’), avonden over de dubbelrol van Saoedi Arabië in het Midden-Oosten en het dubbeltalent van dichter/bioloog Leo Vroman plus een Kenniscafé over bewegend leren. Later dit voorjaar volgen series over de postkoloniale oorlog in Indonesië, onderwijs in de 21e eeuw en religie en wetenschap. En klimaatactiviste Marian Minnesma (Urgenda), filosofe Stine Jansen, wiskundige Marcus du Sautoy, filmmaker en milieuactivist John D. Liu en geneticus Hans Clevers staan in de startblokken om naar Groningen te komen. Meer informatie over onze nieuwe programma’s is te vinden op onze website.

 

 

Informatie

Studium Generale Groningen, Oude Boteringestraat 13 | 050 363 5463 | [log in to unmask] | www.sggroningen.nl

 

Lezing gemist?

Ga naar onze website. Onder de knop Archief vindt u geluidsopnames van veel Studium-programma’s.

 

Geen berichten meer ontvangen?

Stuur het commando SIGNOFF SG-ACT naar [log in to unmask] (laat de onderwerpregel leeg!)

 

 

 

In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. Studium Generale organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het programma - met oa. lezingen, films en debatten - is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio.