WEEKAGENDA                                                      Kerstvakantie

 

 

KERSTVAKANTIE

Studium Generale sloot dit jaar in stijl af met een enthousiast optreden van de Ice Man, een inspirerende avond over de Ster van Bethlehem en de rijke gedachten en hersenspinsels van Spinvis. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn uiteraard al in volle gang en hieronder vindt u alvast een kort overzicht van onze programma’s in januari. Begin volgend jaar kunt u van ons het eerste nieuwe bericht met meer inhoudelijke informatie hierover verwachten.

 

In verband met de kerstvakantie is ons bureau gesloten van maandag 22 december t/m vrijdag 2 januari. Wij wensen u alvast mooie dagen en een creatief en verrassend 2015.

……………….

PROGRAMMA VOORJAAR

Het programma voor de eerste maanden van 2015 begint al aardig vorm te krijgen met series over de (epi)genetica, de spraakmakende films van Werner Herzog en moraliteit. Schrijver en hoogleraar psychiatrie Herman van Praag spreekt over religie en hersenwetenschap, de internationaal vermaarde gerontoloog Aubrey de Grey komt naar Groningen en tijdens een avond over wetenschap en poëzie krijgt u een kijkje in het creatieve brein van Arnon Grunberg. Het eerste Kenniscafé van 2015 gaat over aardbevingen: wat staat ons nog te wachten, wanneer is de overheid juridisch aansprakelijk en wat zijn de psychische gevolgen?

Meer informatie over alle programma’s is te vinden op onze website.

 

Kaarten voor activiteiten zijn weer verkrijgbaar vanaf woensdag 8 januari. U kunt deze van maandag t/m donderdag afhalen bij ons bureau of reserveren via onze website.

 


 

Verder vragen wij graag uw aandacht voor de volgende – NIET door Studium Generale georganiseerde – activiteit:

 

Energy Academy Europe

RAMON VULLINGS ABOUT STARTUPS

How to make ideas happen for a sustainable energy future?

Thursday 8 January | 7.30 – 9.30 PM | Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19

Free admission: sign up via www.energyacademy.org

More information

This is not just “a lecture”. This is the evening that your dreams might come true. Do you have a great idea related to energy? Or, have you just started your business in energy? How do you make your ideas happen? As an experienced advisor in innovation processes, inspirational speaker Ramon Vullings focuses on bringing energy-ideas from now… to wow!

 

 

Informatie

Studium Generale Groningen, Oude Boteringestraat 13 | 050 363 5463 | [log in to unmask] | www.sggroningen.nl

 

Lezing gemist?

Ga naar onze website. Onder de knop Archief vindt u video- en geluidsopnames van veel Studium-programma’s.

 

Geen berichten meer ontvangen?

Stuur het commando SIGNOFF SG-ACT naar [log in to unmask] (laat de onderwerpregel leeg!)

 

 

 

In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. Studium Generale organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het programma - met oa. lezingen, films en debatten - is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio.