Beste CIT-events abonnee,

Op zaterdag 10 mei a.s. is de Zernikeborg  op het Zernikecomplex in Groningen geopend voor iedereen die meer wil weten over de wereld van Big Data. Wat houdt dat in en wat is de impact ervan op de wetenschap, het bedrijfsleven en de maatschappij in het algemeen? Centraal tijdens de open dag staan de activiteiten van Target, het expertisecentrum voor Big Data.

Virtuele rondleiding Infoversum
Het is mogelijk om een kijkje te nemen in het Target datacenter, het op één na grootste academische rekencentrum van Nederland. In het 3D-theater in de Zernikeborg worden de bezoekers virtueel rondgeleid door het nieuwe Infoversum dat in juni  open gaat.
Verder zijn er presentaties en demo's over projecten waar Target bij betrokken is, zoals Monk en LifeLines. De activiteiten vinden doorlopend plaats en starten om 10.00, 11.00, 13.00 en 14.00 uur.

ICT-Kenniscafé
's Middags is er vanaf 15.00 uur een ICT-Kenniscafé over Big Data waar wordt ingegaan op vragen als 'Hoe 'Big' is Big Data nou eigenlijk? Waar wordt mijn data opgeslagen en hoe veilig is dat? Wie genereren eigenlijk al deze data?

Europa om de Hoek Kijkdagen
Target is één van de meer dan 150 projecten in Noord-Nederland dat financieel ondersteund wordt door diverse Europese fondsen. Omdat de Europese Commissie en de Noordelijke overheden het belangrijk vinden om te laten zien wat er met dit geld gebeurt, vinden ieder jaar de 'Europa om de hoek Kijkdagen plaats'. In Noord-Nederland is de organisatie in handen van SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland).

De open dag in de Zernikeborg is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom!

Meer informatie: http://bit.ly/1kIcHdu



To unsubscribe from the CIT-EVENTS list, click the following link:
https://list.rug.nl/cgi-bin/wa?SUBED1=CIT-EVENTS