WEEKAGENDA                                                      Kerstvakantie

 

 

KERSTVAKANTIE

Studium Generale sloot 2011 af met een fantastische, muzikale avond rondom de top2000.  De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn uiteraard al in volle gang en hieronder vindt u alvast een kort overzicht van onze programma’s in januari. Begin januari kunt u van ons het eerste nieuwe bericht met meer inhoudelijke informatie hierover verwachten.

 

In verband met de kerstvakantie is ons bureau gesloten van 23 december t/m 8 januari. Wij wensen u alvast fijne dagen en een goed en gezond 2012.

……………….

PROGRAMMA JANUARI

Op donderdag 12 januari mogen wij ons nieuwe seizoen openen met niemand minder dan Richard Dawkins! Deze inmiddels meer dan uitverkochte lezing is georganiseerd door de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen ism. Studium Generale Groningen en het Dagblad van het Noorden.

Op woensdag 18 januari is er een Hanzelezing over de morele ontwikkeling van jongeren. De eerste ‘Everything about…’ Michelangelo is op maandag 23 januari en een driedelige serie over Vrije Wil start op dinsdag 24 januari. En tot slot, het eerste Kenniscafé van het nieuwe seizoen over het wereldvoedselprobleem, vindt plaats op donderdag 26 januari. Meer informatie is binnenkort te vinden op onze website.


 

Verder vragen wij graag uw aandacht voor de volgende – NIET door Studium Generale georganiseerde – activiteit:

 

Public Lecture Series: Third World, First Hand

The Future of Development Policy met Esther Duflo

Georganiseerd door ForumDwarsdiep i.s.m. Globalisation Studies Groningen en NCDO

Woensdag 21 december | 20.00 uur | Academiegebouw
Toegang € 3

Voertaal Engels

Meer informatie: Esther Duflo

De beroemde Franse ontwikkelingseconoom Esther Duflo spreekt over een nieuwe visie op het bestrijden van armoede. Door ontwikkelingsprogramma’s op dezelfde manier te testen als medicijnen, komt zij tot fundamentele nieuwe inzichten die kunnen bijdragen aan een effectievere mondiale armoedebestrijding. Coreferent RUG-demograaf Inge Hutter.

 

 

 

Informatie

Studium Generale Groningen, Oude Boteringestraat 13 | 050 363 5463 | [log in to unmask] | www.rug.nl/studium

 

Lezing gemist?

Ga naar onze website. Onder de knop Archief vindt u geluidsopnames van veel Studium-programma’s.

 

Geen berichten meer ontvangen?

Stuur het commando SIGNOFF SG-ACT naar [log in to unmask] (laat de onderwerpregel leeg!)

 

 

 

In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. Studium Generale organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het programma - met oa. lezingen, films en debatten - is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geďnteresseerden uit stad en regio.