ZOMERRECES                                                                                 
     
       
     
       

      Het Studium Generale-programma van het studiejaar 2010-2011 zit er weer op. In de zomermaanden hebben we geen publieksactiviteiten, maar we zijn al weer druk bezig met plannen voor het najaar. Een bijzonder najaar met een opmerkelijk lustrumprogramma 'Open your Mind'.

       

      In het studiejaar 1946-1947, precies 65 jaar geleden, startten de eerste Studium Generale-lezingen in Groningen, met onderwerpen als de 'Geschiedenis van het humanisme' en 'Het organische leven en de moderne physici'. Toen vooral voor studenten die na de verstikkende oorlogsjaren hun horizon wilden verbreden. Inmiddels ook voor een breed publiek uit stad en regio en studenten van de Hanzehogeschool.

      Om onze 65ste verjaardag te vieren, beginnen we in september en oktober met het 'Open your Mind'-programma, vol originele gedachten en theorieën en veelbelovende onderzoeksprojecten. Met lezingen over Cyborgs, apparaten die onze hersenen beïnvloeden, computers die muzikale gedachten kunnen weergeven en de zoektocht naar buitenaardse intelligentie. Rens Bod laat zien dat geesteswetenschappen veel meer maatschappelijke invloed hebben dan gedacht. En oud-minister Joris Voorhoeve schetst de negen plagen van de 21ste eeuw en draagt oplossingen aan.

      Meer informatie over het lustrumprogramma vindt u op de bijgesloten flyer. 

       

      Het Kenniscafé gaat na een succesvol voorjaar in ForumImages door met middagen over onderwijs en het jongens- en meisjesbrein en financiële ethiek. En de nu al legendarische

      serie 'Everything you always wanted to know about.' belicht de regisseurs Lars von Trier en de Coen Brothers.

       

      Het bureau Studium Generale is van vrijdag 8 juli t/m vrijdag 12 augustus gesloten. In de tweede helft van augustus kunt u van ons weer de eerste berichten verwachten. 

       

      Hartelijke groet,

      en namens alle medewerkers van Studium Generale een heel plezierige zomer gewenst!

       

       
     
       

      Informatie

      Studium Generale Groningen, Oude Boteringestraat 13 | 050 363 5463 | [log in to unmask] | www.rug.nl/studium 

       

      Lezing gemist? 

      Ga naar onze website. Onder de knop Lezing gemist? (bovenaan in de rechterkolom) vindt u geluidsopnames van (bijna) alle Studium-programma's.

       

      Geen berichten meer ontvangen?

      Stuur het commando SIGNOFF SG-ACT naar [log in to unmask] (laat de onderwerpregel leeg!)

       
     
       
     
       
     
      In Studium Generale Groningen werken de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen samen. Studium Generale organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het programma - met oa. lezingen, films en debatten - is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio.