Het Studium Generale-programma van het studiejaar 2009-2010 zit er op. In de zomerrmaanden zijn er geen activiteiten, maar we zijn al weer druk bezig met plannen voor het najaar.

 

We starten in september met een gevarieerd programma:

Het project gastschrijver viert het 25-jarig bestaan met een serie over songteksten. Zeven bekende popmuzikanten vertellen over het schrijven van klinkende popsongs en er zijn documentaires met inleiding over Bob Dylan en de rapper Eminem. Een tweede serie gaat over Latijns-Amerika's worsteling met de eigen identiteit. En in oktober-november staat het thema tijd op de rol, met een openingslezing van schrijver/filosoof Joke Hermsen (auteur van 'Stil de tijd').

 

Het Kenniscafé begint het nieuwe seizoen met een middag over sporttalent: hoe spoor je het op en hoe laat je het gedijen? Onze veelgeprezen lezingenreeks 'Everything you always wanted to know about.' begint met een lezing over biodiversiteit. En er komt een nieuwe samenwerking met het programma 'Door het oog van de filosofie', waarin een Nederlandse filosoof zijn eigen denkwereld presenteert a.d.h.v. zelf gekozen beeldfragmenten.

 

Meer informatie over het najaarsprogramma vindt u op de bijgesloten bijlage. 

In de tweede helft van augustus kunt u van ons weer de eerste berichten verwachten. 

 

Hartelijke groet

en namens alle medewerkers van Studium Generale een heel plezierige zomer gewenst!