INHOUD:

Kort verslag  29 september 2010

 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per 3 weken: vóór de raad- en overlegvergadering met de agendapunten en ná de vergaderingen met een kort verslag.

 

Kort verslag

van de raads- en overlegvergadering van 29 september 2010:

 

·          Mededelingen faculteitsbestuur

Zoals bekend is asbest aangetroffen in gebouw NB 4. Het gebouw is inmiddels weer veilig verklaard. Wel zijn alle werkzaamheden aan het gebouw stilgelegd tot er meer duidelijkheid is over een saneringsplan.

 

·          OER-en Erasmus Mundusopleidngen CEMACUBE/MEME

De raad heeft nog enkele punten toegevoegd die aangepast dienen te worden. Met inachtneming van deze veranderingen stemde de raad in met de OER-en van de Erasmus Mundusopleidingen.

 

·          Stand van zaken TBK

De faculteit Economie & Bedrijfskunde wil haar inbreng in deze opleiding beëindigen. Het bestuur van de FWN vindt de opleiding TBK echter wel belangrijk: er zijn behoorlijke aantallen studenten. Momenteel wordt onderzocht in welke vorm en onder welke naam de opleiding voortgezet kan worden.

 

·          Evaluatie organisatieverandering IDO

Deze evaluatie is een jaar uitgesteld,

 

·          A/M jaarverslag 2009 FWN

De raad had enkele opmerkingen over het jaarverslag 2009, met name over de ongevallenregistratie. Hoewel er weinig ongevallen zijn voorgevallen is het opmerkelijk dat relatief veel meer ongevallen geregistreerd zijn in NB4 dan in Biologie/Haren. Dit wordt nog nader uitgezocht.

 

·          A/M jaarplan 2011 FWN

De raad heeft ingestemd met het A/M jaarplan 2011 FWN.

Door middel van audits bij de instituten worden verbeterplannen voor arbeidsomstandigheden, milieu en veiligheid besproken en vastgelegd, bijvoorbeeld over chemicaliënregistratie, instructie van nieuw personeel e.d.  

 

·          Meerjarenbegroting 2011-2014

De raad heeft een positief gevoelen geuit ten aanzien van de begroting voor 2011, maar heeft gemengde gevoelens over de periode daarna, 2012-2014. In 2010 wordt de decentrale reserve van de FWN eindelijk na vele jaren weer positief, maar vanaf 2011 duiken we weer in de rode cijfers. In dit perspectief is nog niet eens rekening gehouden met nieuwe bezuinigingen van een nieuwe regering. Op termijn zal onze faculteit dus opnieuw moeten afslanken.

 

·          Beleidsvoornemens voor het komende jaar

De raad merkte op dat er weinig keuzes en prioriteiten zijn te vinden in de beleidsvoornemens. Het faculteitsbestuur antwoordde dat zij over veel van deze voornemens nog geen concreet standpunt hebben ingenomen omdat onduidelijk is wat de ontwikkelingen zijn.

 

 

Wie meer wil weten kan voor een uitgebreid verslag kijken op: http://www.rug.nl/fwn/faculteit/facraad/archief

 

Contact

De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad

 

Voor de samenstelling van de raad kunt u kijken op: http://www.rug.nl/fwn/faculteit/facraad/raad09-10

 

E-mail adres van de faculteitsraad: [log in to unmask]

 

Brieven/notities die behandeld worden door de raad (zie de postlijst op de raadsite) kunnen worden opgevraagd bij de ambtelijk secretaris: [log in to unmask]

 

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze mail dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden.