We are very sorry but there will be no English version available
 

INHOUD:

Kort verslag

28 april

 

Contact

 

 

 

Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per 3 weken: vóór de raad- en overlegvergadering met de agendapunten en ná de vergaderingen met een kort verslag.

 

Kort verslag

van de raads- en overlegvergadering van 28 april 2010:

·            Evaluatie reorganisatie FWN, aangepaste versie

De personeelsgeleding is blij met de aanpassingen, maar heeft nog steeds bedenkingen bij het eenzijdige karakter van dit evaluatierapport. De personeelsgeleding adviseert positief over dit rapport, maar betreurt dat ze nog steeds geen formatieplannen en onderwijsinspanningsoverzichten heeft ontvangen.

·            Strategieplan 2010/2015 FWN (vrije discussie)

- Het bestuur vindt het een mooi streven dat vooral gepubliceerd

wordt in de top 25 vaktijdschriften. Dit is echter niet haalbaar voor

iedereen; daarbij moet ook gedacht worden aan naamsbekendheid

en de verschillen tussen vakgebieden. Voor promovendi is het

bovendien leerzaam om überhaupt te publiceren, zij het in lagere

tijdschriften.

- De studenten verzoeken dat de evaluaties van de cursussen, met uitzondering van de beoordeling van de docenten, openbaar zijn voor elke student. Het bestuur merkt op dat dit reeds het geval is, omdat het gepubliceerd wordt in het jaarverslag. Dit verslag is helaas, op dit moment, nog niet inzichtelijk voor alle studenten.

·            Instellingskader Kwaliteit en Kwaliteitszorg

De studentgeleding verzoekt het bestuur de studentnummers in te voeren in Quamatrix, waardoor dit systeem ook toegankelijk wordt voor studenten. Het bestuur zal kijken naar de mogelijkheden.

·            Onderwijsaangelegenheden

-         OER-en inclusief bijlagen

De faculteitsraad merkt op dat de vorig jaar geleverde templates nog niet consequent worden gebruikt. Het bestuur zal hier volgend jaar beter op letten. De studentgeleding merkt op dat er nog verwezen wordt naar Ocasys. Hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend. Het bestuur onderschrijft dit probleem en zal de verwijzing uit de OER-en laten halen.

De faculteitsraad stemt in met de op dit moment aangeleverde OER-en inclusief bijlagen, met inachtneming van enkele wijzigingen.

-         Invoering BSA

De faculteitsraad is blij dat het collegejaar niet verder wordt ingekort. Wel had de raad nog enkele vragen over de invoering van het BSA. Allereerst was de vraag hoe de beoordeling van docenten gaat veranderen. Het faculteitsbestuur geeft aan dat dit de verantwoordelijkheid blijft van het opleidingsbestuur, maar dat wel strenger zal worden gelet op de onderwijskwaliteit.

Tevens is er een vraag over de analyse van tentamens bij lage slagingspercentages.  Het is niet helemaal duidelijk of een tentamen wordt geanalyseerd bij minder dan 60% of minder dan 50% geslaagden. Dit zal worden uitgezocht.

Tot slot vindt de gehele raad het niet wenselijk dat studentassistenten andere studenten beoordelen, zoals in het huidige plan beschreven staat.

 

 

Wie meer wil weten kan later voor een uitgebreid verslag kijken op: http://www.rug.nl/fwn/faculteit/facraad/archief

 

Contact

De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad

 

Voor de samenstelling van de raad kunt u kijken op: http://www.rug.nl/fwn/faculteit/facraad/raad09-10

 

E-mail adres van de faculteitsraad: [log in to unmask]

 

Brieven/notities die behandeld worden door de raad (zie de postlijst op de raadsite) kunnen worden opgevraagd bij de plaatsvervangend ambtelijk secretaris: [log in to unmask]

 

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze mail dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden.