Het Studium Generale-programma voor het voorjaar 2008 zit er op. In de zomermaanden zijn er geen activiteiten, maar plannen voor het komend najaar zijn er volop.

 

We starten in september met een gevarieerd programma:

Een Everything-lezing over Alfred Hitchcock, mini-lezingen over nationale volksliederen die de Groningse Harmonie '67 live ten gehore zal brengen en een lezing en professionele goochelshow over het thema 'kijken met je brein'.

 

Vanaf eind september geeft Kader Abdolah, als nieuwe gastschrijver van de RUG, lezingen over zijn schrijverschap tussen twee culturen en zijn recente vertaling van de Koran. Eind september start ook een lezingenserie over de Vrije Wil en in november staat een serie over de aantrekkingskracht van dictators en totalitaire regimes gepland: Great Dictators.

 

Natuurlijk gaan we door met onze vaste lezingenreeks 'Everything you always wanted to know about.', de Filmklassiekers en Hanze Lezingen en ook het nieuwe initiatief Kenniscafé Groningen smaakt naar meer. Verder is er in de herfst weer aandacht voor verdiepende discussies met enkele actuele DwarsDiep-debatten.

 

Meer informatie over het najaarsprogramma vindt u in de bijgesloten bijlage. In de tweede helft van augustus kunt u van ons weer de eerste berichten verwachten. 

In verband met de zomervakantie is het bureau Studium Generale van vrijdag 27 juni t/m vrijdag 8 augustus gesloten.

 

Hartelijke groet

en namens alle medewerkers van Studium Generale een heel plezierige zomer gewenst!

 

-------------------------------------------------------------------------------- 

 

Platform GRAS organiseert ism. Debatcentrum DwarsDiep in juni nog een discussieavond:

 

"ER GAAT NIETS BOVEN ASSEN"

Slogans of beleid: het klinkt lekker, maar wat gebeurt er nou eigenlijk? 

 

De stad Groningen tooit zich met bijna oneindig veel logo's en titels: beste binnenstad, beste fietsstad, duurzaamste stad en creatieve stad, etc. Maar wat moeten we met al die etiketten en wat beoogt de stad nou precies met de 'creatieve stad' en 'duurzaamste stad'? Betekenen die slogans echt iets of vervangen ze beleid door holle retoriek?

 

Voor meer informatie: www.platformgras.nl of www.dwarsdiep.nl