INHOUD:
Kort verslag 
24 september &
1 oktober jl.

Mededeling

Contact


















Deze nieuwsbrief 
verschijnt 1 keer per 
3 weken: vóór de raads- 
en overlegvergadering 
met de agendapunten 
en ná de vergaderingen 
met een kort verslag.
Kort verslag 
Van de raads- en overlegvergaderingen van 24 september en 1 oktober jl: 
* Mededelingen
De raad was aanwezig in de nieuwe samenstelling, waardoor tevens een nieuwe commissiesamenstelling tot stand is gekomen. 
* OER-en
Wanneer bepaalde OER-en niet zijn goedgekeurd, blijft de oude OER van kracht. Zwaarwegend is de rechtsgelijkheid voor de studenten: voor alle studenten geldt de 30-45 regeling en de tentamenregeling, die uniform worden gehandhaafd. De OER-en site zal worden aangevuld met de goedgekeurde OER-en.
* Synthetic Biology
Het CvB heeft voor Synthetic Biology M? 10 beschikbaar gesteld waarvan de FWN  M? 3,5 moet bijdragen. Daarnaast heeft het CvB geld beschikbaar gesteld voor Mariene Biologie en een lening toegezegd om de knelpunten in het onderwijs bij Farmacie te verlichten. In opdracht van het CvB wordt een extern onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een deel van de M? 3,5 voor SB te halen uit de bestemde reserves. In de toekomst wil de faculteitsraad meer betrokken worden bij het wetenschapsbeleid van de faculteit.
* Meerjarenbegroting 2009-2012
De raad heeft een positief gevoelen geuit ten opzichte van de meerjarenbegroting. Wel stelde de raad een aantal vragen aan het bestuur over het wetenschapsbeleid, het universitaire begrotingsmodel en Synthetic Biology.
* Rondvraag
De raad adviseerde unaniem om een ruimer parkeerbeleid te voeren op de Zernike Campus, bijv. door het verstrekken van tijdelijke parkeerpassen die na afronding van de nieuwbouw van Levenswetenschappen heroverwogen kunnen worden. Tevens is gepleit voor het opnieuw in gebruiknemen van de hoofdingang van Nijenborgh 4.

Mededeling
Studenten die zich hebben uitgeschreven voor de nieuwsbrief, wordt verzocht dit nog één maal te doen, aangezien ons bestand up-to-date is gemaakt bij de aanvang van het nieuwe studiejaar, zodat alle studenten van de faculteit weer in ons bestand zijn opgenomen.

Contact
De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad
E-mail van de faculteitsraad: [log in to unmask] 
Brieven / noties (zie ook postlijst op de raadssite) die behandeld worden door de raad, kunnen opgevraagd worden bij: ambtelijk secretaris [log in to unmask]

Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze email dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden.