INHOUD:

Kort verslag

19 maart jl.

 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief

verschijnt 1 keer per

3 weken: vóór de raads-

en overlegvergadering

met de agendapunten

en ná de vergaderingen

met een kort verslag.

Kort verslag

Van de raads- en overlegvergadering van 19 maart jl:

·            Mededelingen

Het bestuur deelt mee dat een student van FWN is omgekomen bij een brand. Daarnaast deelt het bestuur mee dat de raad binnenkort een brief zal ontvangen over de Graduate School.

·            Concept besluit tot wijziging van het faculteitsreglement

De faculteitsraad stemt in met de voorgestelde wijzigingen.

·            Notitie aio-bursaal transitie

Het blijkt dat er ongeveer 3 miljoen euro per jaar bespaard wordt door de aio-bursaal transitie en dat er 10 à 24 fte per jaar minder aan onderwijscapaciteit beschikbaar is. Er wordt in de toekomst een vergroting van het onderwijsprobleem verwacht, omdat er dan nog minder aio’s en meer bursalen zullen zijn. De studentgeleding heeft met behulp van studentenoverleggen een inventarisatie gemaakt van de problemen, die zich voordoen in het onderwijs door de toename van de bursalen. Het bestuur uit grote erkenning voor de onderwijslast in het algemeen en probeert hiervoor voorzieningen te treffen. Ook herkent het bestuur de zware belasting. De voorzitter stelt voor dat een overzicht van de klachten die de studenten hebben geïnventariseerd aan het faculteitsbestuur zal worden verstuurd.   

·            Vaststelling basis OER

a. Basis bachelor OER. De meerderheid van de faculteitsraad heeft ingestemd met het voorstel van het faculteitsbestuur met betrekking tot artikel 5.3 van het basis-OER (2 tentamenkansen).

b. Basis master OER. Diverse voorstellen voor wijziging zijn besproken. In de overlegvergadering van 7 mei zal een nieuwe versie worden besproken.

·            Facultair rendementsplan

In de Bètastuf notitie willen de studenten de nadruk leggen op betere begeleiding om de rendementen te verbeteren. Het bestuur zal proberen punten op te nemen in het beleid. Ook van de kant van de opleidingsdirecteuren zijn ideeën binnengekomen en daarnaast zal de personeelsgeleding tevens met een visie komen. Het faculteitsbestuur zal een beleidsnotitie schrijven. Het is bekend, dat het CvB middelen beschikbaar stelt voor dit onderwerp. het Facultair Onderwijsbureau zal een plan van aanpak maken over hoe deze middelen ingezet worden.

·            Voortzetting discussie toekomst masteropleidingen

Dit agendapunt zal in de volgende vergadering worden besproken.

·            Rondvraag

In de UK stond een artikel over een nieuw instituut voor synthetische biologie. Het CvB verstrekt 6,5 miljoen euro. De faculteit zal zelf 3,5 miljoen euro moeten financieren. Het bestuur zal dit onderwerp bespreken tijdens het voorjaarsoverleg met het CvB.

 

Contact

De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad

E-mail van de faculteitsraad: [log in to unmask]

Brieven / noties (zie ook postlijst op de raadssite) die behandeld worden door de raad, kunnen opgevraagd worden bij: ambtelijk secretaris [log in to unmask]

 

Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze email dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden.