Het Studium Generale-programma voor het voorjaar 2007 zit er op. In de zomermaanden zijn er geen activiteiten, maar plannen voor het komend najaar zijn er volop.

 

Woensdag 12 september bijt oud-premier Dries van Agt het spits af met een lezing over zijn dwarse kijk op het Israëlisch-Palestijns conflict.

 

In september/oktober staan drie lezingenreeksen op het programma. De eerste serie is getiteld ‘Wielrennen, een mysterieuze sport’. Drie wielerfanaten spreken over hun passie voor het wielrennen en het fietsen als inspiratiebron.

Eind september maakt dichteres Esther Jansma haar opwachting als nieuwe gastschrijver van de RUG. Haar gastschrijverschap heeft als motto: Stem, stemming, tegenstem. Feiten en ficties over ‘uit het leven gegrepen’ poëzie.

De derde serie vindt plaats in oktober en gaat over 50 jaar ruimtevaart. Met de lancering van de sputnik op 4 oktober 1957 begon het moderne ruimtevaarttijdperk. Waar staat de ruimtevaart 50 jaar later?

 

Natuurlijk gaan we door met onze vaste lezingenreeks ‘Everything you always wanted to know about…’. En ook aan het debat besteedt Studium Generale in de herfst weer aandacht met enkele DwarsDiep-Debatten en het Studentendiscussiecafé.

Meer informatie over het najaarsprogramma vindt u in de bijlage. Eind augustus kunt u van ons weer het eerste e-mailbericht verwachten.

 

Hartelijke groet

en namens alle medewerkers van Studium Generale een heel plezierige zomer gewenst.