RUG      Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen   
    Nieuwsbrief van de Faculteitsraad

INHOUD:

Kort Verslag 
21 maart jl.

Advies

Contact








































Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per 3 weken: voor de raads- en overlegvergadering met de agendapunten en na de vergadering met een kort verslag.
Kort verslag 
van de raads- en overlegvergadering van 21 maart jl:

* Ingekomen en uitgegane stukken
Opgemerkt wordt dat de input van met name de energiekosten niet betrouwbaar bleken te zijn. Het bestuur wordt gevraagd of ze meer grip kunnen krijgen op de kosten die op de faculteit afkomen, zodat de input van besturingsrapportages wint aan betrouwbaarheid. Het bestuur antwoordt dat het CvB hiervoor maatregelen zal nemen d.m.v. een accountantsonderzoek en een specifiek technisch onderzoek.
* Reorganisatie FWN
De gehele faculteitsraad heeft een unaniem standpunt ingenomen opzichte van het concept formatieplan en het concept personeelsplan, wat geresultateerd heeft in een negatief advies. Ten aanzien van het concept sociaal plan stelt te raad zich neutraal op. (Zie hieronder voor de samenvatting van het advies).
* Evaluatie reorganisatie FTD
De volgende onderwerpen zijn aan de orde gekomen: veiligheid van medewerkers en studenten; doorberekening en scholing van medewerkers op technische advisering. Het bestuur heeft toegezegd aandacht te besteden aan deze punten en zal maatregelen treffen indien dit nodig blijkt te zijn.
* Onderwijs en Examen Regeling
Notitie werkwijze OER en basis OER zijn aangenomen.
* Rondvraag 
De informatieverstrekking van de faculteit FWN op het internet m.b.t. studeren in het buitenland is beknopt in vergelijking met andere faculteiten. Er wordt kritiek geuit m.b.t. de universitaire werkplek.


Advies over de reorganisatieplannen
De Faculteitsraad heeft advies uitgebracht over de reorganisatieplannen:
een negatief advies over het concept-personeelsplan en de concept-formatieplannen, een neutraal advies over het sociaal plan.
Hieronder een samenvatting van de argumentatie:
- De Faculteitsraad onderkent de noodzaak van een reorganisatie.
- De raad waardeert dat het aantal gedwongen ontslagen beperkt is gebleven.
- De raad erkent dat in een reorganisatietraject basiseenheden mogen worden opgeheven.

Maar problematisch voor de raad is:
- Het associëren van individuele onderzoekers aan onderzoeksthema's/onderzoekslijnen binnen basiseenheden en het daaraan verbinden van personele maatregelen, zoals binnen 2 basiseenheden wordt voorgesteld.
Binnen elke basiseenheid is per definitie overlap van functies. Een absolute formele scheiding is niet mogelijk. De Faculteitsraad is het principieel oneens met het plan om slechts enkele personeelsleden uit een basiseenheid formeel te koppelen aan onderzoeksthema's, zeker als dat gebeurt op basis van publicaties en eigengemaakte indelingen. Daarmee zijn alle personeelsleden vogelvrij bij een volgende reorganisatie.
Wie wil zich dan nog profileren binnen het onderzoek van een basiseenheid? En wat te denken van de uitspraak dat personeel aan de RuG flexibel moet kunnen worden ingezet bij gelijksoortige functies?
- Knelpunten in het onderwijs. De Faculteitsraad constateert met zorg dat de grootste klappen in de reorganisatieplannen vallen bij die eenheden waar het meeste onderwijs wordt gegeven, n.l. Levenswetenschappen. En laten nu juist daar de studentenaantallen fors groeien! Dat heeft grote gevolgen voor de staf: meer onderwijs geven betekent minder onderzoek kunnen doen, dus minder wetenschappelijke output. Het mag niet zo zijn dat de eenheden of personen die veel onderwijs verzorgen hier straks direct negatief op worden afgerekend. Weliswaar betekenen groeiende studentenaantallen op termijn meer ECTS-punten en meer diploma's, dus meer geld in Beta's balancerend, maar dat is een trage reactie; dat geld komt pas over enkele jaren. Het is te gek voor woorden om nu mensen te ontslaan, terwijl je ze hard nodig hebt, om over enkele jaren weer nieuwe mensen aan te nemen omdat je dan weer geld hebt. Daarom pleit de raad voor bijstelling van de plannen of aanvullende maatregelen om de gevolgen van de groei op te vangen.

Samenvattend: de Faculteitsraad onderschrijft de noodzaak tot reorganisatie, maar kan niet onverdeeld instemmen met de uitwerking van de plannen. Daarom kan de raad niet anders dan negatief adviseren over het concept-personeelsplan en de formatieplannen.
Over het sociaal plan spreekt de raad geen oordeel uit, dus een neutraal advies.
Deze adviezen zijn unaniem vastgesteld.

Contact
De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad
E-mail van de faculteitsraad: [log in to unmask] 
Brieven / noties (zie ook postlijst op de raadssite) die behandeld worden door de raad, kunnen opgevraagd worden bij: ambtelijk secretaris [log in to unmask]

Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze email dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden. Dit is vanaf vandaag mogelijk zowel voor medewerkers als voor studenten.