INHOUD:

Kort verslag

7 november jl.

 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief

verschijnt 1 keer per

3 weken: vóór de raads-

en overlegvergadering

met de agendapunten

en ná de vergaderingen

met een kort verslag.

Kort verslag

Van de raads- en overlegvergadering van 7 november jl:

 

·         Mededelingen

In het wetenschappelijke tijdschrift Nature is een advertentie geplaatst voor 22 Rosalind Franklin Fellowship vacatures bij de Rijksuniversiteit Groningen, waarvan vijf vacatures bij FWN zijn.

·         Overgang Kunstmatige Intelligentie naar FWN

De personeelsgeleding adviseert positief over de wijziging. Wel wordt opgemerkt dat de publicatiecultuur bij FWN anders is dan bij GMW, maar dat blijkt niet voor problemen te zorgen. Ook vraagt de raad aandacht voor de roostering.

·            Benoeming portefeuillehouder onderwijs/vice decaan

De faculteitsraad uit een positief gevoelen over de benoeming van prof. dr. T.T.M. Palstra als portefeuillehouder onderwijs/vice decaan.

·            Concept besluit tot wijziging faculteitsreglement, hoofdstuk 3

De raad stemt in met de volgende wijzigingen:

-         de naamswijziging van het Opleidingsinstituut Informatiewetenschappen in het Opleidingsinstituut Informatica en Cognitie;

-         de afloop van een zevental doctoraalopleidingen per 1 september 2007;

-         het verdwijnen van de opleidingscommissie Medical and Pharmaceutical Drug Innovation;

-         de uitbreiding van de opleidingscommissie Informatica met één vertegenwoordiger van Kunstmatige Intelligentie.

·            Augustusherkansingen

Het CvB heeft besloten dat er in augustus geen herkansingen meer zullen plaatsvinden. Voor FWN blijkt dit problematisch te zijn. Als alternatief kunnen herkansingen begin september worden afgenomen. Kleine groepen mogen overigens wel herkansingen maken in augustus.

·            Projectvoorstel milieumanagement

De raad adviseert positief over het projectvoorstel milieumanagement, maar benadrukt daarbij het belang van voldoende draagvlak.

 

Contact

De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad

E-mail van de faculteitsraad: [log in to unmask]

Brieven / noties (zie ook postlijst op de raadssite) die behandeld worden door de raad, kunnen opgevraagd worden bij: ambtelijk secretaris [log in to unmask]

 

Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze email dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden.