RUG      Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen   
    Nieuwsbrief van de Faculteitsraad

INHOUD:

 

Kort Verslag 
27 juni jl.

Contact





















Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per 3 weken: voor de raads- en overlegvergadering met de agendapunten en na de vergadering met een kort verslag.
Kort verslag 
van de raads- en overlegvergadering van 27 juni jl:

* Mededelingen 
De faculteitsraad is blij dat het CvB het geschil over de reorganisatie heeft opgelost, zodat het negatieve advies hierover gewijzigd kon worden in een positief advies. Wel betreurt de raad het dat er toch nog enkele medewerkers met ontslag bedreigd zijn. 
* Onderwijs en Examenregelingen
De faculteitsraad heeft ingestemd met de ontvangen OER-en. Aandacht is gevraagd voor een betere procedure. 
* Financieel jaarverslag 2006
De financiële situatie is aanzienlijk verbeterd. Aangezien het faculteitsbestuur de komende periode verdere verzwaringen van de lasten verwacht blijven preventieve maatregelen noodzakelijk om een nieuwe reorganisatie te voorkomen. Kortingen op de exploitatiebudgetten blijven daarom helaas noodzakelijk. Ten aanzien van de FTD verwacht het faculteitsbestuur, dat de doelstellingen gehaald zullen worden. 
* Concept besluit tot wijziging van het faculteitsreglement
De faculteitsraad heeft ingestemd met het concept besluit tot wijziging van het faculteitsreglement, waarin de basiseenheid Bioorganic Chemistry is toegevoegd.
* A/M jaarverslag FWN 2006
      De faculteitsraad is niet bijzonder tevreden over dit verslag. Veel opgesomde zaken
      zijn niet uitgevoerd en het geheel is moeilijk te lezen. Een oplossing zal worden
      gezocht voor het velig werken 's avonds en in het weekend.
* Voorlopig besluit tot benoeming
De faculteitsraad heeft een positief gevoelen uitgesproken over de herbenoeming van de portefeuillehouder middelen. Wel zijn kanttekeningen geplaatst bij de termijn, waarin de faculteitsraad in het voorlopig besluit gekend is.

Contact
De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad
E-mail van de faculteitsraad: [log in to unmask] 
Brieven / noties (zie ook postlijst op de raadssite) die behandeld worden door de raad, kunnen opgevraagd worden bij: ambtelijk secretaris [log in to unmask]

Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze email dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden. Dit is vanaf vandaag mogelijk zowel voor medewerkers als voor studenten.