RUG Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

RUG      Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen  

    Nieuwsbrief van de Faculteitsraad

 

INHOUD:

 

Belangrijke mededeling

 

Kort Verslag

2 mei jl.

 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief verschijnt 1 keer per 3 weken: voor de raads- en overlegvergadering met de agendapunten en na de vergadering met een kort verslag.

 

Belangrijke mededeling

Overleg tussen het College van Bestuur en de Faculteitsraad heeft er inmiddels toe geleid dat het geschil m.b.t. de reorganisatieplannen is opgelost.
Het CvB is met de Faculteitsraad van oordeel dat een onderzoekslijn alleen dan eenheid van reorganisatie kan zijn als die onderzoekslijn duidelijk begrensd is. In beginsel is een basiseenheid de kleinste eenheid van reorganisatie, maar als er dringende financiële redenen zijn kan een onderzoekslijn als kerntaak worden opgeheven.
De reorganisatieplannen van de FWN zullen niet worden teruggedraaid, maar voor de betrokken medewerkers zal een passende oplossing worden gezocht. Het CvB zal over concrete maatregelen in overleg treden met het Faculteitsbestuur. Het CvB zal de zorgen van de Faculteitsraad met betrekking tot de hoge onderwijslast ook onder de aandacht van het Faculteitsbestuur brengen.
De Faculteitsraad is blij met deze steun van het CvB, en heeft daarom het negatief advies ingetrokken. Daarmee is de weg vrij om de reorganisatie formeel te laten starten.

 

Kort verslag

van de raads- en overlegvergadering van 2 mei jl:

 

·         Mededelingen
De faculteitsraad zal zijn verantwoordelijkheid nemen en naar aanleiding van de reorganisatie een geschil aankaarten bij het CvB. (Het geschil is inmiddels ingetrokken na een bespreking met het CvB, zie hierboven voor nadere toelichting)

·         Onderwijs en Examenregelingen
Het concept basis master OER is besproken, voorstellen kunnen de raadsleden nog mailen. De volgende vergadering zou dan de eindversie besproken kunnen worden, evenals de volledige basis bachelor OER.

·         Verantwoording specifieke doelbudgetten 2006 en bespreking nieuwe bestedingsvoorstellen voor 2007

De personeelsgeleding, hierin gesteund door de studentgeleding, stemt unaniem in met de verantwoording van de specifieke doelbudgetten 2006 en de voorstellen voor 2007.

·         Concept besluiten tot wijziging van het faculteitsreglement

De faculteitsraad stemt in met de concept besluiten tot wijziging van het faculteitsreglement met betrekking tot Optische Fysica van de Gecondenseerde Materie, en het opleidingenaanbod en de opleidingscommissie Levenswetenschappen.

·         ICT-voorzieningen

De faculteitsraad is van mening dat, daar waar pc-gebruik onderdeel is van onderzoek, het systeem decentraal moet blijven. Dit is echter alleen mogelijk wanneer de faculteit het personeel heeft om dit systeem te onderhouden. Aan het bestuur wordt voorgesteld om eerst een half jaar storingsvrij werk te eisen voordat in zee wordt gegaan met nieuwe ontwikkelingen.

·         Rondvraag

Er wordt gepleit voor een ruimere digitale opslagcapaciteit voor studenten.

 

Contact

De site van de faculteitsraad: www.rug.nl/fwn/fraad

E-mail van de faculteitsraad: [log in to unmask]

Brieven / noties (zie ook postlijst op de raadssite) die behandeld worden door de raad, kunnen opgevraagd worden bij: ambtelijk secretaris [log in to unmask]

 

Indien u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen van de faculteitsraad FWN, beantwoord deze email dan met de mededeling dat u zich wenst af te melden. Dit is vanaf vandaag mogelijk zowel voor medewerkers als voor studenten.