Het Studium Generale-programma voor het voorjaar 2006 zit er op. In de zomermaanden zijn er geen activiteiten, maar plannen voor het komend najaar zijn er volop.

 

Het nieuwe seizoen wordt geopend door niemand minder dan de beroemde Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum. Op woensdagavond 30 augustus spreekt ze in het Academiegebouw over een moderne invulling van het begrip rechtvaardigheid, waarin ook aandacht zou moeten zijn voor de rechten van dieren, (verstandelijk) gehandicapten en migranten. 

 

In september/oktober staat 'Het slechte leven' op het programma: zeven lezingen over nieuwe en oude zonden. Zeven Nederlandse filosofen buigen zich over o.a. Stuurloosheid, Consumentisme, Egoïsme en Domheid. 

Ook maakt de filosofe, juriste, essayiste en columniste Marjolijn Februari haar opwachting als gastschrijver van de RUG. Haar plannen ontvouwt ze in een openbaar gesprek met de dichter en televisiemaker Michaël Zeeman. 

 

Natuurlijk gaan we door met onze vaste lezingen reeksen 'Everything you always wanted to know about.' en 'Jonge Doctors'. Ook aan het debat besteedt Studium Generale in de herfst aandacht met enkele DwarsDiep-Debatten en het Studentendiscussiecafé. Meer informatie over het najaarsprogramma vindt u in de bijlage. 

 

In de week van 21 augustus kunt u van ons weer het eerste e-mailbericht verwachten. 

 

Hartelijke groet

en namens alle medewerkers van Studium Generale een heel plezierige zomer gewenst.

 

 

Tot slot attenderen wij u graag op het volgende:

 

Vrijdag 9 juni, 16.30 uur, Huis De Beurs
IN DEBAT MET B&W
Organisator: Gemeente Groningen
Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders stelt zich voor en gaat in debat met stadjers.
Meer informatie: Debat met B&W  



Vrijdag 9 juni, 20.30 uur, USVA
DE KUNSTMATIGE MENS
Organisator: Groninger Stichting voor Wijsbegeerte
Petran Kockelkoren, hoogleraar kunst en technologie, over de kunstmatige natuur van de mens, van de grotten van Lascaux tot de hedendaagse cyborg.

Meer informatie: Kunstmatige mens