Studium Generale attendeert u graag op de ‘EINSTEIN’ FIETSTOCHT, georganiseerd in het kader van het Jaar van de Natuurkunde:

Deze wetenschappelijke fietstocht vindt a.s. zaterdag 11 juni plaats. Tussen start en finish op het Broerplein in Groningen liggen 16 fietskilometers. De tocht is behalve goed voor de spieren ook goed voor de geest. Onderweg worden verschillende experimenten gedaan.

 

De tocht voert langs ‘Het Kasteel’, het voormalig Geologisch instituut aan de Melkweg, waar de bolelektriseermachine is te zien. Vervolgens gaat het naar de nevelkamer en de HISAPRC skibox op het Kernfysisch Versneller Instituut om kosmische deeltjes te bekijken. In de Tuinen van Grootklooster rusten de fietsers even uit op een spijkerbed en in de Wilhelmina-molen wordt druk geëxperimenteerd met zonne-energie. Weer terug in de stad doen we de Slinger van Foucault, in de Martinikerk aan. Eveneens is het Universiteitsmuseum geopend. En diegene die nog energie over heeft, kan op het Broerplein de onmogelijke fiets testen!

 

Er kan gestart worden tussen 11.00 en 15.00 uur. Voor iedere deelnemer is er een gids met de route en wacht na terugkeer een kleine surprise. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname aan de tocht is gratis.

 

Nadere informatie:

E-mail: [log in to unmask]

Of kijk op http://www.rug.nl/wyp2005