Hilversum, 3 juli 2012
 
Unieke actuele informatie in de ingelaste uitzending van 
Higgs – Naar het hart van de verbeelding
Woensdag 4 juli 2012 om 22.45 op Nederland 2

Aanstaande woensdagochtend 4 juli geeft CERN een persconferentie. Naar verwachting zal het vooraanstaande internationale laboratorium voor natuurkunde belangrijke nieuwe resultaten presenteren over de zoektocht naar het zogeheten Higgs-deeltje; het deeltje dat een antwoord kan geven op de fundamentele natuurkundige vraag waarom elementaire deeltjes massa hebben.
Welingelichte bronnen voorspellen dat het een historische persconferentie wordt. "Dankzij de fantastische resultaten van de nieuwe LHC-deeltjesversneller beschikken we momenteel over het dubbele aantal onderzoeksgegevens ten opzichte van december 2011", zei Sergio Bertolucci. "Het zijn buitengewoon opwindende tijden."

De afgelopen maanden filmden de makers van de documentaire Higgs – Naar het hart van de verbeelding de opwinding omtrent de eerste onderzoeksresultaten bij CERN en afgelopen weekend bezochten ze Peter Higgs; 48 jaar na diens voorspellende publicatie zal hij woensdag te horen krijgen of zijn theorie definitief wordt bevestigd door de onderzoeksdata.